Enriko

Nätverksinstallation

natverkskabel1Vi innehar flera olika certifieringar gällande nätverksinstallationer, t.ex. AMP och Brand-Rex. Självklart åtar vi oss också allt inom installation av fibernät, litet som stort. Vi har många års erfarenhet av installation av fibernät och har den egna utrustning som krävs, t.ex. fibersvets.

Vi hjälper er med förstudier, projektering och projektledning av en nätverksinstallation, med eller utan fibernät. Nätplanering, design och dokumentation är viktiga vid en nätverksinstallation och även detta hjälper vi till med. Vill ni outsourca drift och underhåll för er nätverksinstallation eller om ni behöver terminera eller mäta in en befintlig nätverksinstallation eller fibernät så kan ni kontakta oss på ENRIKO. Vi gör även OTDR mätning, schaktning, montage och förlängningar av befintligt fibernät vilket innebär svetsning, skarvning och blåsning av ditt fibernät.

LexCom Home är en annan produkt vi arbetar med och det är en nätverksinstallation för hemmet med så kallas Triple Play för TV, Data och Tele.

Fördelarna till att använda fiberkablar i sitt nätverk är många. De mest uppenbara är den snabba överföringen och att man har en mycket låg förlust av data, men även att ett fibernät är störningsfritt och säkerheten är hög. I ett fibernät är det mycket information som sänds med ljusets hastighet vilket kräver att fiberkablens kvalitet och konstruktion är hög för att man skall kunna garantera hög prestanda i ert fibernät.

Kopparkabel är idag det vanligaste och äldsta mediet för överföring av information. Även här är det väldigt viktigt att man använder rätt material och att kabelnätet och nätverksinstallationen är designad för den byggnad, verksamhet eller industri det skall installeras i. Idag gör vi nätverksinstallationer med allt från enkla Kat5e nät till certifierade 10G nät. När det gäller felsökning och avprovning av nätverksinstallationer i kopparnät använder vi oss av Fluke testinstrument.

Så oavsett om ni behöver en vanlig nätverksinstallation med ett kopparnät eller fibernät så är vi rätt samarbetspartner, både i och utanför Göteborg.

Enriko | Vårlöksvägen 12 | 443 70 Gråbo | E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  | Tel: 031-3616980